Herfst 2025

De eerste pompoenbroodjes en de roomboter-appel-kaneel-muffins, zijn alweer gebakken. De workshops worden met veel enthousiasme ontvangen en menig deelnemer heeft zijn starter al aan de loop. De oerSpelt van de Groningse klei is inmiddels ook geoogst, en het nieuwe graan alweer (bijna) gezaaid. Spelt staat ruim 9 maanden op het veld. Dapper! Kun je nagaan wat ze ook voor ons systeem kan bijdragen.

Desembakker Elly bakt al haar desembroden van deze oerspelt, Oberkulmer Rotkorn. Simpelweg omdat deze nog het dichst bij haar natuurlijke oorsprong ligt, wat het voor ons lijf heel gezond maakt. 

Het graan vraagt wel een andere benadering dan je voor de nieuwere rassen bent gewend. En dat maakt het juist zo interessant. In de workshops hoor je daar alles over. Het geeft zoveel energie om dat te mogen delen. 🙏

Tijdens dit schrijven is de agenda alweer gevuld met nieuwe data. Heb je zelf een vrienden- of collega groep, vraag dan gerust naar de mogelijkheden. Tot en met 6 personen kun je bij Desembakker Elly in de keuken terecht. Voor grotere groepen zoeken we graag een geschikte lokatie. In overleg is er best veel mogelijk.

Geniet van de herfst, met al haar kleuren, geuren en windkracht. En bak lekkers waar je maar kan😉

Warme groet,

Desembakker Elly