Desembrood bakken, hoe werkt dat?
In ons desembrood proef je de fijne, echte smaken van de natuur. Maar hoe werkt desembrood bakken eigenlijk? Graag nemen wij je mee in het verhaal van akker tot bord.

Het graan
Lang zochten wij naar geschikt graan. Het moest vers gepelde Oberkulmer Rotkornoerspelt zijn, waar de kiem nog in zit. Want leven in brood geeft leven. Zo mogelijk halen wij onze ingrediënten van dichtbij, maar voor onze oerspelt moesten wij zelfs de grens over. Naar het Duitse Geisingen, om precies te zijn. Daar vonden wij een teler van natuurlijk groeiende oerspelt, geteeld volgens de filosofie van kruidenvrouw Hildegard von Bingen. Sinds kort gebruiken wij ook Groninger Spelt.
Wie was Hildegard von Bingen?
Hildegard von Bingen was in de twaalfde eeuw hoofd van een benedictijns klooster, mystica, filosoof, en componist. Ze schreef theologische, filosofische en muzikale werken en ook medische geschriften. Daarin beschrijft zij het holistische genezingssysteem dat tot op de dag van vandaag niks aan actualiteit heeft ingeboet. Dit vanuit de visie dat het menselijk lichaam - geest en ziel - een onafscheidelijke eenheid en onderdeel van de goddelijke schepping is. In haar medische geschriften combineerde zij medische kennis van die tijd met volksgeneeskunde.